Martin Kollár

Šéfkuchár


krátky príbeh o mne a o mojej práci.
V gastronómii aktívne pôsobím už viac ako 10 rokov.
Za ten čas som nazbieral množstvo cenných skúsenosti doma aj v zahraničí.
Vyštudoval som strednú kuchársku školu v Piešťanoch.
Po skončení školy som sa dostal do Bratislavy, kde som mal
možnosť pracovať v tom čase v tých najlepších hoteloch a reštauráciach prakticky od začiatku.
Medzi najznámejšie patrí hotel Arcadia 5* a hotel Albrecht 5*.
Tam som mal možnosť variť pre viaceré rôzne slovenské aj zahraničné osobnosti.
Neskôr som vycestoval do Švajčiarska, kde som pracoval niekoľko mesiacov. A to odporúčam každému, kto sa chce vo svojom obore zlepšiť a získať nový pohľad na prácu, je nevyhnutné vycestovať do zahraničia a načerpať inšpiráciu
Po návrate som sa podieľal na otváraní a rozbiehaní niekoľkých reštaurácii v Bratislave, ako napr. reštaurácia KUBU v nákupnom centre Bory Mall, reštaurácia Lamas v Lamači, reštaurácia Posedenie Na rohu v Podunajských Biskupiciach atď.
Absolvoval som niekoľko mesačnú stáž vo Francúzku v reštaurácii Damiena Thuriesa.

A po takmer 3 rokoch som koncom minulého roka ukončil spoluprácu na krásnom projekte vinárstva Château Rúbaň, kde som pôsobil ako šéfkuchár.
Po skončení som sa začal venovať hlavne svojím projektom.
Prvý bol veľmi úspešný street food koncept Zemiaky z pahreby.
Následne som sa pustil do práce na novom koncepte bread baru Môj krajec chleba. Bohužiaľ však kvôli množstvu problémov zo strany prenajímateľa a tiež kvôli vírusu Covid 19 projekt stroskotal. Verím, že v blízkej budúcnosti nájdem vhodné priestory, aby som mohol dokončiť, čo som započal.
Zameriavam sa predovšetkým na tradičnú slovenskú modernú kuchyňu, venujem sa príprave kváskového pečiva a iných produktov.
Poskytujem ONLINE kurzy varenia a taktiež aj súkromné kurzy varenia u Vás doma.
Pôsobím ako vyučujúci šéfkuchár v škole varenia Chefparade.

Okrem toho sa venujem viacerým projektom ako šéfkuchár, konzultant a odborný poradca.
Aktuálne pracujem na projekte Pontoon, ktorý je v štádiu príprav a výstavby.
Takže snáď už čoskoro :)

Teším sa na spoluprácu

Moje produkty