Martin Kollár

Executive chef


stručný životopis o mne a o mojej práci.
V gastronómii aktívne pôsobím už viac ako 10 rokov.
Za ten čas som nazbieral množstvo cenných skúsenosti doma aj v zahraničí.
Vyštudoval som kuchársku strednú odbornú školu v Piešťanoch.
Po skončení školy som odišiel do Bratislavy, kde som mal možnosť pracovať v tých najlepších hoteloch a reštauráciach.
Medzi najznámejšie patrí hotel Albrecht 5* a hotel Arcadia 5*, v ktorom sa nám v tom čase podarilo získať ocenenie Zlatá vidlička, a mali sme tak možnosť variť pre viaceré slovenské aj zahraničné osobnosti.
Taktiež som absolvoval aj niekoľko mesačnú stáž vo Švajčiarsku a vo Francúzku.
To odporúčam každému, kto sa chce vo svojom obore zlepšiť a získať nový pohľad na prácu. Je dôležité vycestovať do zahraničia a načerpať inšpiráciu.
Po návrate som sa podieľal na otváraní a rozbiehaní niekoľkých reštaurácii v Bratislave, ako napr.:
- reštaurácia Kubu v obchodnom centre Bory Mall.
- reštaurácia Lamas v Lamači.
- reštaurácia Posedenie Na rohu v Podunajských Biskupiciach.
- v roku 2019 som ukončil spoluprácu na projekte vinárstva Château Rúbaň, kde som tiež pôsobil ako šéfkuchár.
- následne som úspešne rozbehol vlastný street food Zemiaky z pahreby.

V dnešnej dobe aktuálne:
- pracujem na otvorení svojho nového konceptu Môj krajec chleba.
- poskytujem ONLINE kurzy varenia a taktiež aj súkromné kurzy varenia u Vás doma.
- pôsobím ako vyučujúci šéfkuchár v škole varenia Chefparade v Bratislave
- pracujem na projekte reštaurácie TERRA v Jasovej a projekte PONTOON v Bratislave ako šéfkuchár a konzultant.

Teším sa na spoluprácu

Moje produkty